Hortus Alkmaar organiseert zondag 10 oktober haar jaarlijkse herfstmarkt. In de herfst maakt de natuur zich op voor de winter en mensen doen dat veelal ook. Bijzonder dit jaar zijn de kramen met boeken voor kinderen over ‘Dichterbij de bij’, ‘De magie van planten’ en ‘Groene vingers toveren’. Voor volwassenen zijn er boeken over moestuinieren, bijen en planten.

Op de gezellige markt is verder van alles te koop om het behaaglijk en gezellig te maken tijdens de donkere maanden. Denk aan vilten sjaals, wollen kussens en omslagdoeken. Maar ook geuren, kunst, eten en drinken waar je lekker warm van wordt, regionale biologische producten, en planten en zaden.

Er is ook van alles te doen en te bekijken. Tijdens de herfstmarkt zijn er gratis rondleidingen door de tuin, een demonstratie herfststukken maken met materialen uit de tuin en een gratis ecolineworkshop. Alles met het thema herfst. Kinderen kunnen een kabouterspeurtocht doen en armbandjes maken van wol en cupcakejes versieren. Deze twee workshops kosten respectievelijk 2 en 1,50 euro.

De herfstmarkt duurt van 12:00 tot 17:00 uur. Het complete programma is te vinden op hortusalkmaar.nl.
Pin It