De Alkmaarse Rugby U.F.C. is zaterdag onderuit gegaan tegen Rugby Club Spakenburg. In de eerste helft bleef de schade beperkt met 10-5, maar daarna ging het mis door blessures en een onterechte rode kaart. De Alkmaarse mannen gingen naar huis met een 44-5 nederlaag. Schrale troost is dat de scheids de rode kaart achteraf omzette in geel, nadat hij zich liet ervan liet overtuigen dat de slaande beweging die hij afstrafte niet opzettelijk was.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, Alkmaar was sterker in de scrum, maar Spakenburg was feller in het losse werk. Maar Alkmaarse club verloor in de tussentijd wel een aantal spelers door pittige blessures, waardoor de reservebank leeg kwam. Het duurde ruim een half uur voor de eerste punten op het scorebord kwamen door een try met geslaagde bonustrap op de palen van Spakenburg. Alkmaar kwam tot 7-5 terug dankzij een try uit een snel uitgespeelde strafschop. Op slag van rust kreeg de thuisclub een strafschop en benutte die dankbaar voor 10-5.

Het uitgedunde team van Alkmaar hield in de tweede helft nog een minuut of tien goed stand, maar toen kreeg Marschiano Bruns rood vanwege een onbedoelde slaande beweging tijdens het veroveren van de bal. In de overgebleven tijd rolde Spakenburg over de Alkmaarders heen met 34 punten dankzij drie try's, waarvan drie geconverteerd, en een raak geschoten strafschop.

Alkmaar is door het verlies gezakt naar de vierde plek in de 3e Klasse Noordwest. Spakenburg staat met een wedstrijd minder gespeeld ongeslagen aan kop.
Pin It