In een autospuiterij aan de Nobelstraat in Heerhugowaard is vanmiddag rond 15.50 uur een 'zeer grote' uitslaande brand ontstaan, meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord aan NH Nieuws. De brandweer adviseert bewoners in het gebied hun ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling.

De brand is overgeslagen naar de naastgelegen verffabriek. Of er ook gevaarlijke stoffen vrijkomen bij de brand is nog niet duidelijk: "Die kans is er natuurlijk altijd in een bedrijfspand, maar dat kunnen wij nu nog niet met zekerheid zeggen", vertelt de woordvoerder.

Vanwege de grote rookontwikkeling en het mogelijk vrijkomen van chemische stoffen roept de brandweer op om niet naar de brand aan de Nobelstraat toe te gaan. Ook vraagt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord op Twitter of mensen die wel in de buurt van de brand zijn alle hulpverleners de ruimte te geven.

Er is een 'grote hoeveelheid aan voertuigen' ingezet. Onder die voertuigen zijn ook drie hoogwerkers. Dit komt vanwege de omliggende bebouwing, aldus de woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. "Bij een grote brand heb je natuurlijk altijd het risico dat het overspringt op andere gebouwen. Het gevaar daarop proberen we te verkleinen door ook van bovenaf te blussen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl