De Alkmaarder Leris C. is dinsdag veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het schieten op zijn kennis Peter. De schietpartij vond in maart plaats in een loods op Bedrijventerrein Overdie en kwam voort uit ruzie over geld en een vrouw. Het slachtoffer werd in zijn gezicht geraakt en loopt nog altijd rond met de kogel in zijn kaak, omdat deze vlak naast een slagader zit. Naast de celstraf moet C. 11.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer, aldus mediapartner NH Nieuws.

De twee verbleven in de loods van Leris C. aan de Strooijonkerstraat. De Alkmaarder achterin, Peter in een camper in de loods. De avond voor de nachtelijke schietpartij hadden ze ruzie over geld en een vrouw, waarna Peter vertrok. C. verklaarde zich bedreigd te hebben gevoeld door wat het slachtoffer had gezegd, en dat hij bang was dat Peter gewapend terug zou komen om hem wat aan te doen. De Alkmaarder zei dat hij een pistool dat hij al jaren had pakte en zijn kennis beschoot, in het gezicht, vlak naast de halsslagader. Het slachtoffer vluchtte de Oud-Overdie in en belde bij bewoners aan voor hulp. De politie trof daarna niemand in de loods. Leris C. werd een aantal dagen later aangehouden.

Volgens de rechtbank is er genoeg bewijs dat C. het slachtoffer bewust in het gezicht schoot, met mogelijk de dood tot gevolg. Hij had lange tijd in de loods gewacht tot Peter terugkwam. Toen hij zag dat het slachtoffer alleen was, had hij zich volgens de rechter nog kunnen bedenken, maar deed dit niet. Peter heeft nog steeds veel last met praten en beleeft angsten, verklaarden hij en zijn zus in de rechtbank.

De rechter heeft in het oordeel tot tien jaar gevangenisstraf meegewogen dat C. openheid van zaken heeft gegeven. In zijn nadeel weegt de rechtbank mee dat de Alkmaarder de ernst van zijn handelen niet lijkt in te zien en dat hij in koelen bloede de trekker overhaalde.

De Alkmaarder zei zelf tijdens de zitting: "Ik ben 70 jaar. De gevangenis is een mooi bejaardentehuis. Al hoop ik dat ik nog wat kwalitatieve jaren buiten heb."
Pin It
Bekeken: 1715x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/