Politieke partij Volt ziet af van deelname in Alkmaar aan de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart volgend jaar. Deelname is volgens de nieuwe politieke partij niet haalbaar. Nog maar zes weken geleden liet Volt nog weten dat het kandidaten zocht voor de Alkmaarse kieslijst. Bij een goede kandidatenlijst zou de partij definitief meedoen aan de verkiezingen.

PR-man Koen Bulthuis sprak toen: "Al sinds de oprichting heeft Volt de ambitie om op alle politieke niveaus te werken aan een duurzamer, progressiever en socialer Europa. Inmiddels heeft de partij zetels in het Europese en het Nederlandse parlement. In Duitsland, Italië en Bulgarije zijn er diverse lokale volksvertegenwoordigers. In Nederland zijn de lokale afdelingen inmiddels flink gegroeid, ook in Alkmaar. Na een periode van bouwen, spreken met inwoners en van het schrijven van beleid is Volt Alkmaar klaar om te starten met het werven en selecteren van kandidaten."

Volt heeft sinds maart drie zetels in de Tweede Kamer. Het Alkmaarse Volt-team wordt geleid door Friso Datema en Marike Wagemakers-Schröder. Volt Alkmaar richt zich nu op de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2026. De beweging blijft in de tussentijd wel politiek actief ’werken aan onze vernieuwende en Europese idealen’. Ook wil Volt zich de komende tijd focussen op het verstevigen en uitbouwen van het lokale team.
Pin It