Het Regionaal Archief in Alkmaar start deze maand na lange tijd weer met een nieuwe reeks cursussen. De cursussen zijn er voor iedereen die wil leren onderzoek te doen in het archief – naar de familiegeschiedenis bijvoorbeeld – of die oude archiefstukken wil leren lezen. De eerste cursusmiddag is op 20 oktober

De maandelijkse gratis middag ‘Introductie in de wereld van archieven’ biedt een mooie eerste kennismaking met het Regionaal Archief en het zoeken in archieven – naar familieleden, een woning of naar een onderwerp uit de regionale geschiedenis.

Voor wie wil beginnen met het uitzoeken van zijn of haar stamboom is de cursus ‘Voorouders gezocht!’, die wordt afgesloten met een kijkje in de depots van het Regionaal Archief. Het lezen van oude, handgeschreven documenten kan bij archiefonderzoek best lastig zijn. Daarom wordt zowel een beginners- als gevorderdencursus ‘Lezen van oud schrift’ gegeven.

Meer informatie op regionaalarchief.nl/cursussen. Het Regionaal Archief Alkmaar bewaart archieven van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Langedijk, Schagen en Texel. (foto W. Hooijer / RAA)
Pin It