Maandag 11 oktober is het Coming Out Dag. De landelijke dag waarbij aandacht besteed wordt aan het moment waarop homoseksuele mannen en vrouwen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI’s) 'uit de kast' komen. Ook in gemeente Alkmaar is hier aandacht voor. Op de Paardenmarkt wordt maandag de fototentoonstelling ‘Pride’ geopend en de dag bij de Alkmaarse Rugby UFC een regenboogbord met daarop 'Iedereen is welkom'.

Wethouder Elly Konijn: “Alkmaar is een gemeente waarin ruimte is voor verschil: iedereen kan zichzelf zijn. Ongeacht leeftijd, huidskleur, afkomst, geloof, gender, seksuele oriëntatie, of beperking. Ook op Coming Out dag dragen wij dit uit, en vragen aandacht voor begrip, acceptatie en respect voor onze LHBTI’s.”

Bij de Alkmaarse rugbyclub onthult wethouder Konijn zondag een regenboogbord met de tekst 'Iedereen is welkom'. Onderzoek wijst namelijk uit dat de emancipatie en acceptatie van LHBTI-gemeenschap in de sportwereld nog steeds moeizaam verloopt.

Maandag opent Konijn de fototentoonstelling 'Pride' op de Paardenmarkt. De portretten zijn van mensen uit de regio die hun eigen ervaringen met LHBTI diversiteit trots delen. Zij presenteren zich als een kleurige en diverse groep mensen die graag het gesprek op gang brengen om zo te komen tot begrip en acceptatie.

De foto's zijn van Martijn Voorhout van Beeldloods en vanaf 12:00 tot en met 18 oktober te bezichtigen. De tentoonstelling is een samenwerking van onder andere STAD Alkmaar, COC NHN en Alkmaar Pride, naar een initiatief van Daan Hin.

In het kader van acceptatie worden er ook gesprekken georganiseerd door de gemeente, Artikel 1 en Bibliotheek Kennemerwaard. Meer op alkmaar.nl/ontmoet-elkaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl