De herfstvakantie staat voor de deur, voor veel kinderen en jongeren betekent dat bijkomen van de eerste intensieve schoolweken. Of om lekker actief te zijn. De sportregisseur van Alkmaar-Zuid verzorgt daarom, samen met LINK jongerenwerk, een gevarieerd programma in Sportcomplex Oosterhout.

Woensdag 20 oktober staat in het teken van Sportnite, oftewel Fortnite maar dan ‘in het echt’ met nerfguns en trefballen. Deze activiteit is geschikt voor iedereen van 8 tot en met 16 jaar. Er wordt tussen 10:00 en 18:00 uur in drie tijdvakken gespeeld, met oplopende leeftijdscategorieën. De jongste kinderen tot en met 5 jaar kunnen zich vrijdagochtend 22 oktober vermaken bij de Dreumesinstuif. De Dreumesinstuif kost 4 euro en Sportnite 2,50 euro per persoon. Aanmelden kan via alkmaarsport.nl/activiteiten.

Verder zijn er meerdere sportverenigingen die tijdens de herfstvakantie gratis of tegen een kleine vergoeding proeflessen aanbieden. Wie zoekt in de vakantieperiode voor de wijken Zuid en Overdie komt uit onder andere op judolessen van Hajime, zeilen bij het Zeekadetkorps, circuit training en kickboksen bij No Limit en voetbal bij csv Jong Holland. Het complete aanbod staat op alkmaaractief.nl.
Pin It