Uitzinnige dansfeesten, vrouwen in mannenkostuums, Josephine Baker en Bauhaus: het zijn beelden die de jaren '20 oproepen. Maar ook: de opkomst van het fascisme op de puinhopen van een oorlog en een wereldwijde pandemie – de Spaanse griep. Museum Kranenburgh in Bergen houdt een expositie over 'The Roaring Twenties'.

Met de tentoonstelling blikken gastcuratoren Colin Huizing, Liesbeth in ‘t Hout en Wieki Somers terug en vooruit op de twintiger jaren aan de hand van kunst, mode en vormgeving. Ze wekken vragen op over waar kunstenaars toen en nu op hopen, wat de paralellen zijn en ze de tijdgeest verbeelden. De tentoonstelling bevat werk van 60 toonaangevende hedendaagse en historische kunstenaars, vormgevers en modeontwerpers.

The Roaring Twenties is te zien van 17 oktober tot en met 3 april en vult vrijwel heel Museum Kranenburgh. Tegelijkertijd is in de oudbouw The Roaring Twenties – Reset Generation te zien, een estafettetentoonstelling met kunst van middelbare scholieren uit de regio. Hierbij hoort een uitgebreid programma met muziek, film en speciale events.

Meer informatie is te vinden op kranenburgh.nl.
Pin It