De Regionale Ontwikkelingsmaatschappij InWest is een feit. Vrijdag is deze gelanceerd door minister Stef Blok, gedeputeerde Ilse Zaal en de Alkmaarse en Amsterdamse wethouders Pieter Dijkman en Victor Everhardt. De maatschappij heeft een pot van 160 miljoen euro innovatie en verduurzaming, en staat ondernemers bij met kennis.

Hoewel ROM InWest lijkt op ROM’s in andere regio’s, is er een duidelijk verschil. In Noord-Holland bestaat namelijk al een sterk ecosysteem, dankzij de ‘Amsterdam Economic Board’ en ‘Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord’. De wens ontstond voor meer bestuurlijke samenwerking.

Wethouder Pieter Dijkman: “Lange tijd leek het erop dat Noord-Holland een noord- en zuidvleugel heeft die elkaar net zo gemakkelijk raken als de Noord- en Zuidpool. In deze samenwerking wordt duidelijk welke meerwaarde we elkaar te bieden hebben. In de ROM komen hoogwaardige kennis, internationale flair en de doenersmentaliteit van Noord-Holland bij elkaar."

Voor de oprichting van ROM InWest hebben de gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam (MRA), arbeidsregio Noord-Holland Noord (NHN), de provincie en het ministerie van EZK de handen ineengeslagen. Dijkman vertegenwoordigt Noord-Holland Noord. Ook wordt samenwerking gezocht met partners als Horizon Flevoland en de ROM voor de regio Utrecht.

ROM InWest heeft twee fondsen: 100 miljoen euro voor verduurzaming en 60 miljoen voor innovatie in het MKB, met brede regionale speerpunten zoals high tech, repair- en maakindustrie, agri & food, logistiek en life sciences & health. Daarnaast biedt de ROM kennis en ervaring aan ondernemers en kanaliseert het financiële steun van het Rijk en Europa.

ROM InWest vestigt zich in de Cupola XS — de voormalige koepelgevangenis in Haarlem. Janet Nieboer is voorgedragen om op 1 januari interim-directeur Vincent van Woerkom te vervangen. Ook de raad van bestuur is inmiddels bekend.
Pin It
Bekeken: 2099x
https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/