Minko van Es uit De Rijp en Arno van Kampen hebben samen een inzamelingsactie opgezet voor het goede doel. Op 11 december rijden ze als Kerstmannen op kerstmotoren door de wijde regio om geld in te zamelen voor het Princes Máxima Centrum. Ze doen ook Groningen aan. "De hoop is dat er dan honderd kerstmannen en vrouwen meerijden."

"We zamelen geld in voor de kinderen in het Princes Máxima Centrum voor Kinderoncologie", vertelt Arno bij WEEFF Radio. "Dat doen we door als Kerstman rond te rijden op de motor, aandacht te trekken, en veel lachende gezichten om ons heen te krijgen. Dit om zo veel mogelijk donaties op het halen voor het centrum in Utrecht". Zo vroeg in de actie staat de teller op 270 euro. Het streefbedrag staat op 20.000 euro.

Arno rijdt al jaren vanaf een paar maanden voor kerst als Kerstman door West-Friesland rond om geld in te zamelen. Drie jaar geleden troffen hij en Minko elkaar tijdens een kerstmannenrit richting het Princes Máxima Centrum en besloten samen te werken. "Vorig jaar was er door het coronavirus heel weinig mogelijk. Dus we hebben een creatieve manier gevonden om toch een rit te organiseren. Zo is de actie Santa Máxima Nederland ontstaan."

Hun opvallende verschijningen maken de tongen los bij mensen. "Tot nu toe werkt dat heel goed", vertelt Minko aan WEEFF. Arno vult aan: "Vandaar ons motto: we rijden met een lach en een traan". Minko weer: "Mensen kunnen doneren wat ze willen. Van 50 cent tot 500 euro, daarboven mag ook. Daar doen we niet moeilijk over. Wij zijn geen stichting, dus alles gaat rechtstreeks naar het goede doel."

Zaterdag 11 december houdt het duo dus een grote Kerstrit. "We komen overal", aldus Minko. "De hoop is dat er dan honderd kerstmannen en -vrouwen meerijden. Je moet ambitieus zijn, maar het zou mij niets verbazen als het gaat lukken. Er zijn al wat grote partijen die graag mee willen doen. En als het lukt willen we het in de komende jaren nog groter gaan doen." (foto: Facebook Santa Maxima Nederland)
Pin It
Bekeken: 1003x