Vissers op de Noordzee hebben botresten van de vermiste Dirk van den Belt van de zeebodem opgevist. De man uit Kampen werd sinds april 2018 vermist en was toen voor het laatst gezien op het station van Alkmaar. Een DNA-match heeft duidelijk gemaakt dat het gaat om de vermiste man uit Kampen.

Op 8 april april 2018 vertrok de toen 81-jarige man vanuit zijn woning in Kampen. De man kocht daarna een treinkaartje naar Alkmaar. Hier is hij uitgestapt, zo was op camerabeelden te zien. Sindsdien ontbrak ieder spoor. De afgelopen jaren is op verschillende manieren onderzoek gedaan. Omdat bloedverwanten van de vermiste DNA hebben afgestaan voor de DNA databank Vermiste Personen konden de stoffelijke resten herleid worden.

De vermissing van Dirk hield de familie al die tijd bezig. Zo deed kleindochter Irissa in de weken na de vermissing haar verhaal bij RTV Oost. "We balanceren tussen hoop en vrees, maar ons doel is nu wel om hem ├╝berhaupt te vinden. Dan kunnen we het afsluiten", vertelde ze destijds. Ook werd er een Facebookpagina opgericht met nieuwtjes omtrent de vermissing.

Wat er precies met Dirk is gebeurd, is onduidelijk. De politie sluit een misdrijf uit. De familie is op de hoogte gebracht van de vondst.

Naar aanleiding van deze match roept de politie vissers op als ze botresten aantreffen die van een mens afkomstig zouden kunnen zijn, deze bij de politie in te leveren. Mensen die op een andere manier mogelijk menselijke resten aantreffen, wordt verzocht direct contact op te nemen met de politie zodat verder onderzoek kan worden opgestart. Mocht de politie DNA aantreffen, dan wordt dat vergeleken in de databank.
Pin It