De renovatie van de voormalige Ringersfabriek in Alkmaar is in volle gang. Het krijgt onder andere een volledig nieuw interieur met woningen, winkels en horeca. Een 'hot topic' was de sloop van de voorgevel. Die zou bewaard en hersteld worden, maar bleek toch te slecht. Jeroen Heester, gemeentelijk programmamanager Overstad, belooft dat deze "in nauw overleg met de monumentencommissie zeer zorgvuldig gereconstrueerd" zal worden.

Heester kijkt uit naar de voltooiing van het Ringersgebouw. Aan de invulling van de begane grond wordt nog gewerkt: "We hopen en verwachten dat er op de begane grond iets bijzonders komt. De gemeente gaat niet over de precieze invulling, maar ondernemers met inspirerende of prikkelende ideeën kunnen zich melden bij Ten Brinke Vastgoed."

Op Overstad staat nog veel meer te gebeuren. “Er komt een compleet, nieuw stuk stad. We gaan daar een gemengd stedelijk milieu van maken waar zowel gewoond als gewerkt wordt", vertelt Heester. "Qua woningen proberen we het aanbod zo divers mogelijk te houden. Minimaal 30 procent is sociale woningbouw. De vraag waar we ons nu mee bezig houden, is hoe we een werkomgeving transformeren naar een aantrekkelijke, open, diverse en gastvrije stadsomgeving.”

“We houden rekening met voorzieningen in de zorg, onderwijs, kinderopvang, maar ook wordt er gedacht over sportfaciliteiten en culturele broedplaatsen, en tal van andere zaken". Vanzelfsprekend is fysieke verbinding ook belangrijk. “We denken na over een extra brug. Het is nog veel onduidelijk, maar het idee ligt op tafel.”

De gemeente hecht groot belang aan participatie. "We gaan heel zorgvuldig om met de wensen en behoeften van omwonenden. Zo is het plan met een toren in de buurt van de Kwakelkade onlangs nog aangepast naar aanleiding van de bijeenkomsten", aldus Heester. "We horen graag hoe Alkmaarders over de plannen denken en leren hier van als gemeente. We ontwikkelen dit gebied samen en kunnen alle input goed gebruiken.”
Pin It
Bekeken: 1170x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/