Het heren softbal fastpitch team van Alcmaria Victrix is woensdagavond landskampioen geworden in de Hoofdklasse. Op eigen veld kwam de Alkmaarse ploeg in de laatste en beslissende wedstrijd al vroeg op voorsprong tegen de Vennep Flyers, en won uiteindelijk overtuigend met 8-0.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de titel naar Alkmaar gaat. Een prachtig afscheid voor pitcher Jeffry Visser. Visser speelde in 22 seizoenen ruim 400 wedstrijden in de Hoofdklasse en kwam bovendien tot meer dan 60 officiële interlands. Hij ontving voor aan de wedstrijd van de KNBSB het Bondsonderscheidingsteken voor zijn imposante loopbaan. Om het feest compleet te maken gooide hij bovendien een no-hitter.

Het team van coaches Dervisa Mutic en Cindy van der Zanden reisde enkele weken geleden nog af naar Tsjechië om op avontuur te gaan in de Europacup. Nu is het jaar afgesloten met een prachtige titel, die de hegemonie doorbreekt van Quick Amersfoort. Na zeven titels op rij werd Quick verwezen naar de tweede plaats. (foto: Hanna Sierag)
Pin It