De rugbymannen van de Alkmaarse Rugby UFC voerden zondag een spannende strijd tegen Rush in Schagen, waarin ze het veldoverwicht in de slotfase definitief naar zich toe konden trekken. De 20-38 winst was welkom na twee verloren partijen. De Alkmaarders stappen op naar de vijfde plek in de 3e Klasse Noordwest.

Aanvankelijk gingen de teams gelijk op, zonder scores. Na een kwartier zette Alkmaar de eerste zeven punten neer. Nick Baron brak door en Jesse Hofman rondde af met een try. De conversie, de kick op de palen voor twee extra punten, kende een lastige hoek maar aanvoerder Pieter van Duijn scoorde feilloos. Schagen kwam al snel terug tot 5-7. In de slotfase van de eerste helft ging Alkmaar grondig in de fout bij een inworp. Rush sloeg toe en maakte 12-7, maar vlak voor de rust trok Alkmaar de stand weer gelijk. Jeroen Neeven kwam met de bal niet de goallijn over, maar Tijn Karels uiteindelijk wel en de conversie zat tussen de palen: 12-12.

Ook in de tweede helft werd enige tijd niet gescoord. Joey Zwaan opende namens Alkmaar met een lange sprint naar de achterlijn voor een try en 12-17. Schagen kwam weer langszij, maar Tijn Karels brak opnieuw door en met de conversie van Pieter van Duijn werd het 17-24. De vierde try is ook goed voor een competitiepunt. Schagen benutte een strafschop voor 20-24, maar toen was het op voor de thuisploeg. In de slotfase scoorde Dennis Paauw nog twee try's die beide werden geconverteerd.
Pin It