De nieuwe politieke partij Volt heeft grote moeite om geschikte kandidaten te vinden voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De partij wil evenveel mannen als 'niet-mannen' op de kieslijst hebben staan, maar dat blijkt niet mogelijk. Daarom trekt de 'Europese' partij zich nu terug uit onder meer Alkmaar.

In een verklaring laat de partij weten dat er geen 'stevige en diverse kieslijst' opgesteld kan worden in de betreffende steden. Volgens Anne Strolenberg, projectleider voor de gemeenteraadsverkiezingen bij Volt, wordt daarmee een tekort aan vrouwelijke kandidaten bedoeld. "We hebben een stuk meer mannen binnen Volt, maar we hebben ook veel vrouwen. We willen hen stimuleren om ook mee te doen."

"Omdat we meer aanmeldingen van mannen dan van vrouwen en non-binaire personen krijgen, doen we bij dezen nog een extra oproep aan alle Volt-vrouwen en non-binaire personen: meld je aan", valt te lezen op de Facebookpagina. De partij gaat nu eerst op zoek naar meer geschikte en diverse kandidaten voor de verkiezingen ná de gemeenteraadsverkiezingen.
Pin It