Van zaterdag 30 op zondag 31 oktober is de 'Nacht van de Nacht'. Op allerlei plekken in Nederland blijft de verlichting dan uit, en worden er allerlei activiteiten in de duisternis georganiseerd. ANIMO, de Stichting voor Alkmaarse natuur- en milieuorganisaties, heeft een programma voor jong en oud bij Hortus Alkmaar.

Met de actie en de activiteiten willen deelnemers en organisatoren aandacht voor het belang van duisternis en een goed en dag- en nachtritme voor plant, mens en dier. Dit ritme wordt 's nachts vaak verstoord door kunstlicht, bijvoorbeeld van kassen, etalages en lichtreclames.

Nacht van de Nacht duurt in de Hortus van 19:00 tot 21:00 uur. Er is een spannende speurtocht voor volwassenen en kinderen, met verspreid in de tuin vragen over het belang van donker en de nacht. De winnaar wordt twee weken later bekend gemaakt en krijgt dan een leuke prijs. Verder zijn er enkele vleermuiskenners die vleermuizen opzoeken met een batdetector en vertellen over deze nachtelijke jagers. Kinderen kunnen zich ook vermaken met knutselplaten en kleurplaten. Na de speurtocht is het goed toeven op het gezellig verlichte terras of in het Kascafé.

Deelname kost vanaf 12 jaar 2,50 euro. Meer informatie op nachtvandenacht.nl en hortusalkmaar.nl. (foto: Jan Koeman)
Pin It