Twee Roemenen van 43 en 47 jaar zijn afgelopen weekend in Alkmaar aangehouden op verdenking van diefstal van twee grondkabelhaspels. De twee vielen 's nachts tijdens surveillance op, omdat hun bedrijfsauto erg naar achteren helde. Achterin troffen de agenten twee grote haspels en de mannen konden niet goed verklaren wat ze daarmee deden. Naast aanhouding, kreeg de bestuurder als bonus bekeuringen voor de te zware en ook niet goed gezekerde lading.

De politie vermoedt dat de mannen bezig waren met 'mobiel banditisme', een probleem dat hoog op de prioriteitenlijst staat. De benoeming wordt gebruikt voor internationale groepen die, dikwijls in wisselende samenstelling, rondtrekken voor vermogensdelicten als diefstal, inbraak, overval en/of oplichting. Ze proberen onopgemerkt te blijven door veelvuldig van (huur)voertuig te wisselen en ze verblijven veelal op vakantieparken.

Metalen zoals koper zijn populair. Anderhalf jaar geleden was er in de regio een plaag van katalysatordiefstallen. Dichter bij de Nederlandse grenzen was deze nog veel erger.

De aanhoudingen werden verricht door de landelijke Politiedienst Infrastructuur, afdeling Noordwest. Het onderzoek is overgenomen door de Alkmaarse politie. (foto: politiedienst Infrastructuur Noordwest)
Pin It
Bekeken: 1766x
https://ee.itk.ac.id/data/