De Peeshow van HAL 25, een ronddraaiend bouwtoilettentheater, presenteert in het weekend van 13 en 14 november twee muzikale voorstellingen. Op zaterdag zijn Fringe-winnaars Annelie, Joske en Marthe Koning te zien met een mix van theater, zang en performance. Zondagmiddag 14 november staan zes heren op het podium die op sappige en humoristische wijze hun doodservaring navertellen. HAL 25 biedt een podium aan jong talent en ervaren podiumbestormers die elk op hun eigen manier het publiek meenemen in hun verhaal.

13 november: King Sisters - Talking Songs
Talking songs, gemaakt tijdens de lockdown, roept prangende vragen op over onze huidige tijd. De voorstelling gaat over de worsteling om met elkaar te leven en een echte gemeenschap te vormen. De 3 zussen werpen de vraag naar voren: hoe moeten we ons tot elkaar verhouden? Welke normen en waarden delen we nog met elkaar?
Met de stem als verbindende factor verwerken drie zussen elk hun eigen discipline in deze voorstelling. Joske is actrice, Annelie vocaliste en Marthe performancekunstenaar. Een monoloog wordt onderbroken door een zangstuk, een zangstuk onderuitgehaald door een performance. Met de voorstelling Song of the Sisters wonnen de King Sisters in 2018 de Best of Fringe Award.

14 november: De Navertellers
De dood hoeft niet altijd een zwaar onderwerp te zijn. In een opbeurend muziekprogramma vertellen De Navertellers over hun doodservaringen.
Neobassist Rob Boonzajer Flaes, acteur Toon Agterberg, cabaretier en muzikant Eddie B. Wahr, pianist Paul Prenen, multitalent Kees van de Vooren en accordeonist Terts Brinkhoff hebben elkaar gevonden als ervaren hemelpoortbestormers. Hun in totaal 300 jaar muzikantenervaring wordt er binnen het uur doorheen gejaagd. Ieder heeft op eigen manier zijn lichamelijk falen overwonnnen en er een bak aan anekdotes aan overgehouden.
Het publiek staat véél goede raad te wachten. Dansmeester Toon staat klaar.

Adriaan van Dis over de voorstelling: β€œDe Navertellers weten zo lichtvoetig over hun kwalen te verhalen dat mijn eigen mankheid vleugels kreeg die avond in de Roode Bioscoop. Zes mannen verkennen virtuoos de grenzen van verval en dood. Klagen doen ze niet. Nee, ze zingen en spelen ondanks hun half geheelde botbreuken, chemokuren en pillen het gips van het plafond. Ik keek en luisterde met open mond, en raakte vooral ontroerd. Deze ouwe jongens hebben allemaal de dood in de ogen gekeken en na zo’n ervaring leef je beter. Een getuigenis die ze gul met hun publiek delen. Vijf sterren.”

In de PEESHOW treed je het door een kunstenaar omgetoverde bouwtoilet binnen, dat uitkijkt op het ronddraaiende podium. Voorafgaand en na afloop van de voorstellingen is de bar open. Meer info en tickets: hal25.nl

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl