Het was nat tijdens de eerder uitgestelde RAADHUIS Pinksterun op zaterdag, maar de temperatuur goed. Bijna 250 lopers hadden zich begin van de middag bij Sportcomplex Vaart verzameld om deel te nemen aan de 5 of de 10 kilometer. Uiteindelijk waren het Ingmar Kloek en Michel Pannekeet die wonnen bij de mannen, en Daniëlle Roosen en Agnes van Brug bij de vrouwen. Ook de Vampierun 's avonds was een succes.

De Pinksterun is vooral een recreatieve loop, maar dat wil niet zeggen dat er geen strijd is. Igmar Kloek won "de vijf" met overmacht. Hij klokte 16:58 min. en hield de rest 3:18 min. of meer achter zich. Daniëlle Roosen finishte in 23:24 min. met krap 20 seconden marge. Op de 10km kwam Michel Pannekeet als eerste man over de meet in 38:46 min., 10 seconden voor de nummer twee Chris van Dok. Bij de vrouwen was het nog spannender: Agnes van Burg had met  43:15 min. slechts 4 seconden voorsprong op Esther Lauret. Met de gezellige ambiance van DJ Jacco Silver en een mooie medaille voor alle deelnemers werd de dag prettig afgesloten.

Aan de Vampierun namen bij elkaar ruim 200 kinderen deel, veelal uitgedost in Halloween outfit. Ook meerdere ouders kwamen verkleed. De kids liepen afstanden van een 500m, 1 km of 2 km door een griezelig aangekleed sportpark. Naast de winnaars kregen ook de mooist verklede kinderen een prijs.

De organisatie is blij dat het evenement nog door kon gaan in het najaar. Vorig jaar was er door corona helemaal geen Pinksterun, die zoals de naam al aangeeft, eigenlijk tijdens Pinksteren hoort plaats te vinden. (foto's: RAADHUIS Pinksterun)
Pin It