Apollo 1 heeft de weg naar boven niet meer kunnen vinden in de eerste helft van de veldcompetitie. Afgelopen weekend hield het korfbalteam uit Heerhugowaard zich in de eerste helft tegen ZKV 1 goed staande, maar daarna was de ploeg uit Zaandam te sterk. De wedstrijd eindigde in 15-25.

Apollo 1 startte afgelopen weekend sterk door direct te scoren en daarna uit te lopen naar 3-1.  ZKV kwam daarna terug tot 3-3 in een wedstrijd die nog gelijk op ging, al sloegen de Zaandammers vlak voor rust een gaatje, dat leidde tot een 8-10 ruststand. Na rust wist ZKV door goed aanvallend spel al snel uit te lopen naar 11-16. Zaandam bleef zijn kansen vervolgens goed benutten en schoot met scherp. De eindstand werd 15-25.

Apollo 1 sluit de eerste helft van veldseizoen af met een zevende en voorlaatste plaats in de 1e Klasse Poule D. De Heerhugowaarders kunnen in deel twee van het seizoen nog een paar plekken stijgen, maar de top drie lijkt sowieso buiten bereik. Tot april wordt de zaalcompetitie gehouden. (foto: Fred Horst)
Bekeken: 1756x