Stichting Sport-Z organiseert vanaf dinsdag 23 november een Sportcarrousel speciaal voor 60-plussers in Alkmaar. Tien dinsdagen kunnen deelnemers vijf verschillende sporten uitproberen bij sport- en bewegingsaanbieders in Sportpark De Groene Voet aan het Klaas Bootpad. Telkens wordt voor en na de activiteit gezellig met elkaar koffie of thee gedronken. Deelname is gratis.

Gemeente Alkmaar zet met haar Maatschappelijk Sportakkoord onder ander in op sport en beweging voor iedereen. Voor de jeugd is er al SportMIXX, waarin ze gedurende tien trainingen vijf sporten uitproberen. Nu is er ook zo'n programma voor senioren. Sport-Z coรถrdinator Jelle Zuijdam: "We vullen het project voor diverse doelgroepen in en eind november starten we met de senioren. Op het programma staan onder andere de sporten wandelend korfbal, jeu de boules, yoga/pilates, wandelbootcamp en fietsen. Dit in samenwerking met ASV Celeritas, WonenPlus en Sport Vitaal."

De activiteiten vinden plaats op dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur. Het sporten is van 10:30-11:30 uur, voor- en achteraf is er koffie en thee. Deelname kan met een vriend, familielid, vrijwilliger, mantelzorger of begeleider. Aanmelden gaat via sport-z.org/sportcarrousel. Jelle is bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-34168901.
Pin It