Het Kruithuisje op het Bolwerk van Alkmaar opende woensdag een expositie met werken van Frans van Vuuren. Zijn expressionistisch getinte schilderijen zijn te bekijken tot en met zondag 28 november.

Frans van Vuuren is geboren en getogen Amsterdammer (1950) en was vóór zijn pensioen docent in Amsterdam. Al op jonge leeftijd legde hij met een eenvoudig fototoestel van alles vast. Vooral de natuur inspireerde hem daarbij en deze passie is nooit verdwenen. Tijdens wandelingen in binnen- en buitenland blijft hij gefascineerd door met name landschappen. De door hem vastgelegde landschappen verwerkt hij in zijn doeken, daarbij geïnspireerd door onder andere expressionisten van de Duitse groep Die Brücke, schilders van het Groninger collectief De Ploeg en de schilders van de Bergense school.

Frans is autodidact en werkt voornamelijk met acrylverf. Nog regelmatig ontdekt hij “nieuwe” schilders die hem steeds weer inspireren. 'Vorm en Kleur' in alle eenvoud, daar gaat het om. Onder het motto “No cure no pay” werkt hij ook in opdracht. Sinds 2020 maakt hij ook kleurrijke prenten. Een aantal van zijn schilderijen is verkrijgbaar als Giclee (kunstdruk) in A3 en A4-formaat, in een oplage van maximaal vijftien stuks.

Het Kruithuisje is van woensdag tot en met zaterdag open tussen 12:00 en 17:00 en op zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Meer informatie op fransvanvuuren.nl en op kruithuisje.nl.
Pin It