In een stormachtige en met regenbuitjes gelardeerde wedstrijd moest de Alkmaarse Rugby Club net het onderspit delven tegen het tweede team van RFC Haarlem. De eindstand werd 15-22. De Alkmaarse rugbyers staan na zes wedstrijden vijfde in de 3e Klasse Noordwest. Er kan nog van alles gebAeuren; de top 3 begint wel wat los te komen, maar de middenmoters zitten nog dicht op elkaar.

Alkmaar begon goed en scoorde al na een paar minuten. Mark Dekker wist de bal te grijpen en via een gaatje in de Haarlemse defensie met een lange sprint in de hoek 5-0 te scoren. Mede door de wind, leverde dat voor Peter van Duijn een te lastige hoek op voor de conversie - de bonustrap op de palen voor twee extra punten. Haarlem trok de stand echter snel gelijk en nam daarna de leiding door dwars door het midden van de Alkmaarse defensie te beuken. De makkelijke conversie zorgde voor een 5-12 stand. Alkmaar kwam terug met een try terug tot 10-12, maar op slag van rust maakt Haarlem de stand 10-17.

Kort na de pauze scoorde Haarlem opnieuw een try voor 10-22. De eindfase was voor Alkmaar, maar de tegenstander weigerde te breken en strafschoppen gingen naast. Toch Alkmaar de zoveelste strafschop vlak voor de goallijn probeerde te spelen. Tijn Karels verraste iedereen toen hij de bal snel nam en via een klein gaatje een ongeconverteerde try scoorde. Daarna scoorde geen van beide teams nog. Desondanks spreekt de Alkmaarse Rugby Club van een goede wedstrijd.
Pin It