David Rubio Borrajo is door het bestuur van PvdA Alkmaar opnieuw aangewezen als lijsstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. De keuze voor de huidige fractievoorzitter moet nog wel worden bekrachtigd door de partijleden. De ledenvergadering is op 24 november. Dan wordt ook de rest van de lijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Naast fractievoorzitter is de 31-jarige David jurist en zelfstandig ondernemer. De afgelopen jaren liet hij geen gelegenheid onbenut om te hameren op de noodzaak meer woningen te bouwen, hét speerpunt van de PvdA. Zijn slogan "bouwen, bouwen, bouwen" leverde hem de bijnaam David Rubio de Bouwer op. Hij loodste de partij na zeven jaar oppositie weer de coalitie in, hoewel deze in het zicht van de haven uit elkaar viel, nadat de PvdA en GroenLinks een extra vergadering inlasten over de opname van vluchtelingen.

De komende jaren wil David blijven inzetten op woningbouw en dan met name de bouw van betaalbare woningen. Bij de begrotingsbehandeling diende hij nog een motie in om meer sociale huur te realiseren langs het Alkmaars Kanaal. "Ik ben enorm trots op wat wij de afgelopen vier jaar in de raad bereikt hebben. Woningbouw werd dé topprioriteit van het college. Tegelijkertijd stegen de prijzen van koopwoningen de pan uit. Daar hebben we als gemeente weinig invloed op, maar als we iets kunnen doen, zoals het weren van beleggers, moeten we dat zeker niet nalaten."

Naast bouwen zijn de prioriteiten van Rubio Borrajo en de PvdA het tegengaan van energie-armoede en het bieden van nieuw perspectief aan de jeugd, die zwaar te lijden heeft gehad onder alle coronamaatregelen.
Pin It