Een archieffoto van de optocht van Sint en Zwarte Piet in de Langestraat in 2016 is voor Facebook aanleiding om alle nieuwssites van Streekstad Centraal 24 uur in de ban te doen. De foto werd donderdagochtend geplaatst op Alkmaar Centraal en daarna doorgeplaatst naar Twitter, Instagram en de Facebookpagina van de Alkmaarse nieuwssite. De foto zou in strijd zijn 'met de communityrichtlijnen van Facebook'.

De foto werd alleen geplaatst op Alkmaar Centraal en Streekstad Centraal, maar de maatregel treft ook de facebookpagina's van Heerhugowaard Centraal, Langedijk Centraal en Duinstreek Centraal. De foto is vreemd genoeg ongemoeid gelaten op Instagram, dat ook onderdeel is van Facebook. Ook Twitter nam geen aanstoot aan de archieffoto.

Op de foto is Sinterklaas te zien op zijn paard in de Alkmaarse Langestraat, omringd door een grote menigte. Tussen het publiek zijn op de rug enkele zwart geschminkte Pieten te zien. De foto dateert uit 2016 en werd donderdag geplaatst bij een artikel waarin het programma voor de intocht van zaterdag werd uitgelegd. Ook noemde het artikel dat er een demonstratie was gepland voor Zwarte Piet.

Nieuwsberichten worden tijdens de schorsing niet meer automatisch doorgeplaatst naar de facebookpagina's van de betreffende omroepen. Waarschijnlijk eindigt de tijdelijke schorsing vrijdag in de loop van de dag.

 

 
Pin It