Woensdagmiddag zijn de bewoners van een huis aan de Popelmanslaan in Alkmaar overvallen door vier onbekende mannen. Rond 13.30 uur zat de bewoonster in de woonkamer op de bank toen er plotseling vier mannen binnenkwamen. Ze bedreigden haar en de andere bewoners en haalden de woonkamer overhoop. Na enkele angstige minuten gingen ze er vandoor. Het is nog niet duidelijk wat de buit is.

De Alkmaarse recherche is een onderzoek gestart en roept eventuele getuigen en mensen met camerabeelden op om zich te melden. De recherche is bereikbaar via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Camerabeelden kunnen worden geüpload via politie.nl.  Het zaaknummer is 2021234575.

Mogelijk wordt uit het onderzoek wordt duidelijk of het hier gaat om dezelfde groep jongeren die eerder dit jaar drie gewelddadige woningovervallen pleegden in Noord-Scharwoude, Heerhugowaard De Noord en Berkhout. Het slachtoffer in Berkhout werd doodgeschoten, een man in Noord-Scharwoude liep een ernstige schotwond op. Deze groep, die lijkt te wisselen in samenstelling, wordt ook verdacht van drie overvallen vorig jaar: op een tankstation in Nieuwe Niedorp, op een veehandelaar in De Goorn en op bewoners van een huis in Avenhorn. Bij die laatste werd een vrouw in haar hals geschoten.

Ruim een week geleden is een 27-jarige Alkmaarder aangehouden in verband met de dodelijke woningoverval op 14 juni in Berkhout.

Opsporing Verzocht looft in totaal 65.000 euro aan beloningen uit voor gouden tips over de diverse overvallen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl