Klassiek contrabassist James Oesi komt met zijn groep op zaterdag 20 november naar Podium onder de Toren in Grootschermer. Bijzonder aan het optreden is dat de contrabas de hoofdrol speelt, dit hoor je namelijk niet vaak.

De James Oesi Group is ontstaan door het Dutch Double Bass Festival, een initiatief van James Oesi waarmee hij op een heel toegankelijke manier wil laten zien dat de contrabas ook de hoofdrol kan spelen in optredens. Om het festival aan te kondigen vond hij de musici waarmee hij het liefst speelt bereid om een announcement-concert te spelen. Deze gerenommeerde musici zijn pianiste Olga Pashchencko, violiste Merel Junge en klarinettist Anna voor de Wind.

Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst naar Nederland in 2009 een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Hij gaf optredens onder andere in het Amsterdamse concertgebouw en Tivoli in Utrecht, en tijdens diverse festivals zoals het Crosslinx en het Amsterdamse Grachtenfestival. Hij speelt samen met diverse ensembles en gaat ook over de grenzen.

Merel Junge heeft op haar palmares vioolspel in meerdere grote orkesten in binnen- en buitenland. Ook speelt ze bij Spinvis. Anna voor de Wind (Groningen, 1986) is vaste klarinettist van het Nieuw Ensemble en werkt daarnaast als freelancer. Haar hart ligt bij de hedendaagse kamermuziek. Andrea Vasi won in haar jongere jaren meerdere prijzen en treed op over de hele wereld.

Het optreden in Podium onder de Toren begint om 20:15 uur. Kaartjes kosten zonder korting 18 euro. Meer informatie op podiumonderdetoren.nl.
Pin It