De Alkmaarse Rugby U.F.C. heeft afgelopen weekend Rugby Club Amsterdam in een uiterst spannende wedstrijd verslagen met 10-13. In de laatste minuten wisten de Alkmaarse rugbyers een gelijke stand, dankzij een penalty, toch nog om te buigen in een overwinning.

De Amsterdammers waren ijzersterk in de scrum, Alkmaar was nauwkeuriger tijdens spelhervattingen (line-outs) en in het open spel hielden de teams elkaar in evenwicht. Pas halverwege de eerste helft zette Alkmaar de eerste vijf punten op het scorebord dankzij een lange sprint van Joey Zwaan naar de hoek achterin. Dat leverde voor aanvoerder Kristian Boogert een net iets te lastige hoek op voor de bonustrap op de palen (conversie).

Even later scoorde Nick Baron namens Alkmaar uit een serie goede aanvallen, maar zijn try werd om onbekende reden afgekeurd. De thuisploeg bleef aanvallen. Amsterdam onderschepte de bal echter en scoorde een try door het midden. De eenvoudige conversie zorgde voor een 7-5 ruststand.

In de tweede helft ging Alkmaar furieus van start en forceerde een strafschop op 5 meter van de goallijn. Kees van Rems speelde de bal naar Dennis Paauw, die doorbrak en een try scoorde voor 7-10. De conversie werd echter volledig verprutst. Daarna ging de strijd weer lang gelijk op. In de slotfase kreeg Amsterdam twee strafschoppen en verzilverde de tweede voor 10-10. De Alkmaarders mochten er ook een nemen en kwamen weer op drie punten voorsprong. Tijdens de laatste aanval voor Amsterdam kreeg Kees van Rems de bal in handen en dook over zijlijn om de tactisch de winst veilig te stellen.
Pin It