Dinsdagavond is de eerste avondsluiting van de Leeghwaterbrug in de N242. De afsluiting is volgens de provincie Noord-Holland nodig om de Alkmaarse brug over het Noordhollandsch Kanaal op afstand te gaan bedienen vanuit het Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Daarvoor worden beide brugdelen zeven keer tussen 21:00 uur en 5:00 uur afgesloten. Dinsdag is het eerste moment waarop de brug wordt gesloten, en dat wordt tot en met vrijdag herhaald. Alle wegverkeer wordt omgeleid. Autoverkeer via de westelijke ringweg, langzaam verkeer via de Friesebrug en Kraspolderbrug.

Volgende week maandag en op 15 en 20 december sluit de brug ook. Op alle zeven avonden en nachten zal de brug gesloten blijven voor de scheepvaart.

Daarnaast zal op 6, 7 en 8 december van 09:00 uur tot 16:00 uur één rijstrook richting Heerhugowaard dicht zijn. Scheepvaart zal ook enige hinder ondervinden. Beroepsvaart ondervindt oponthoud van hooguit een half uur. Hoge recreatievaart kan tegelijk met vrachtschepen passeren. Voor hulpdiensten met hoge spoed zal het werk tijdens brugafsluitingen wél stilgelegd worden.

Het werk bestaat uit aanpassing en uitbreiding van de communicatie- en bedieningssystemen. Ook worden camera’s vervangen en komen er hogere cameramasten voor beter toezicht.

Vragen over het werk kunnen worden gericht aan het Servicepunt van de provincie, via 0800-0200600 (gratis) en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het werk is te volgen op noord-holland.nl/centralebediening en de regionale provinciale Facebookpagina voor Alkmaar en omstreken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl