Maandag 22 november start De Sociëteit in Alkmaar met een nieuwe activiteit voor senioren. Schrijfster Alja Spaan leest voor uit haar verzameling boeken en stimuleert zo discussies en het met elkaar ophalen van herinneringen. De Voorleesgroep komt op maandagen in de oneven weken bij elkaar.

Alja Spaan kijkt ernaar uit: "Ik doe dat al jaren in verzorgingshuis de Nieuwpoort en het is een van de leukste dingen die ik doe! Het praten over en het delen met elkaar zorgt voor vriendschap. Het lijkt me heel leuk om de Voorleesgroep oók met senioren uit de Alkmaarse binnenstad en omgeving te starten."

Van Annie M.G. Schmidt tot Annegreet van Bergen, van Toon Tellegen naar Wil Bijlsma en van Godfried Bomans naar Rinus Spruit … de boekenkast van Alja puilt uit. Haar brede belangstelling gaat van Oud Alkmaar naar de veranderingen in de maatschappij, van handgeschreven brieven naar het sociale verkeer nu, en van poëzie tot alle vormen van proza.

De Voorleesgroep komt telkens van 14:30 tot 15:30 uur samen, de inloop is vanaf 14:00 uur. Toegang is gratis, de consumpties zijn wel voor eigen rekening. Aanmelden kan via 06-4449077 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info op de-societeit.nl.
Pin It