Maandag tekende John Steenbeek namens Ringers Vastgoed voor de aankoop van drie horecaruimtes op de begane grond van de Ringersfabriek in Alkmaar. Edwin ten Brinke, directeur Ten Brinke Vastgoedontwikkeling, tekende als verkopende partij. De totale oppervlakte is 2.500m². Inmiddels zijn ook, op eentje na, alle koopappartementen verkocht.

Het project Ringersfabriek betreft de transformatie van de voormalige chocoladefabriek. In totaal realiseert Ten Brinke zeven commerciële dan wel horecaruimtes en 73 koopappartementen. De drie verkochte ruimtes bevinden zich in de delen die tussen 1920 en 1950 gebouwd zijn, met als middelpunt een overdekt plein met sheddak op 7,5 meter hoogte. Het project wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 opgeleverd.

John Steenbeek: “Ik kijk er naar uit om met een aantal prominente Alkmaarse partijen een nieuw concept te ontwikkelen, wat Alkmaar nóg meer op de kaart gaat zetten. Een aanvulling op het reeds bestaande bruisende centrum van Alkmaar, met nadruk op de historie en beleving van dit prachtige pand en het gebied eromheen. Er is in heel Alkmaar geen locatie met zoveel industrieel karakter, zo’n groot oppervlak en unieke eigenschappen als de grootse hal en de prachtige ligging aan het Ringersplein. En dat alles op loopafstand van het centrum.”

“Met de komst van ongeveer 285 appartementen van BPD rondom de Ringersfabriek, de nieuwe ontwikkelingen in Overstad, de momenteel in aanbouw zijnde woningen van Ten Brinke en het vernieuwde Ringers Winkelcentrum, wordt dit een uniek deelgebied van Alkmaar met een geheel eigen sfeer en aantrekkingskracht. Een aantrekkelijk gebied voor bewoners, bezoekers en toeristen. Een bezoek hieraan moet echt een unieke belevenis worden.” (foto: Richard Rood)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl