Zorgaanbieders spenderen bijna 35 procent van hun tijd aan administratieve taken. Een alliantie van PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, SP en diverse lokale progressieve partijen in Noord-Holland Noord vindt dit zonde en wil in heel de regio dezelfde kwaliteitscriteria. Aanjagers zijn onder andere Pauline Bovenkerk van GroenLinks Dijk&Waard en Gijsbert van Iterson Scholten van PvdA Alkmaar.

Een kleine twee maanden geleden zijn landelijke kwaliteitskaders voor de jeugdzorg opgesteld in het Programma Inkoop en Aanbesteden. Gemeenten kunnen deze kaders overnemen. Als alle gemeenten in Noord-Holland Noord die adopteren, hoeven zorgverleners niet meer te voldoen aan een variërende reeks van eisen en wensen. Die uniformiteit in informatievoorziening kan veel tijd schelen, aldus de regionale alliantie.

Colleges van B&W in de regio zijn schriftelijk dan ook gevraagd of zij bereid zijn de landelijke kaders te adopteren en, wanneer die er zijn, bestaande extra eisen te laten vallen. (foto: Skitterphoto)
Pin It