Een YouTube-filmpje van de omroep PowNed over een man uit Syrië die met zijn familie in de Zonkantflat is komen te wonen aan de Melis Stokelaan in de Alkmaarse wijk Overdie, heeft de aandacht getrokken van de lokale VVD-fractie in de Alkmaarse gemeenteraad. In raadsvragen aan het college noemt VVD-fractievoorzitter John van der Rhee het filmpje van Pownews 'een geraffineerd gemaakt, maar evengoed onthutsend filmpje'.

De man zou sinds zijn komst agressief zijn tegen buren en honden in de Zonkantflat. Getuigen zouden hebben gezien hoe hij liften beschadigt en muren in de flat bekrast. Ook zouden er getuigen zijn van enkele bekrassingen van de auto van een buurman. Flatbewoners zijn de nieuwe buurman zat en willen een einde aan het wangedrag.

Verschillende buren komen in de video van Pownews aan het woord en vinden dat de nieuwe buurman uit Syrië de boel terroriseert. Een bewoner en zijn vriendin vertellen hoe hun auto is bekrast en hoe hij afgelopen vrijdag in het ziekenhuis belandde na trappen van de Syriër. Die aanval is met een mobiele telefoon opgenomen. De reportage van Pownews toont daarnaast ingekerfde deuren en muren, kapotte liftknoppen en een vernielde deurdranger. De man zou moslims met rust laten maar anderen en hun honden aanvallen. De Syriër wordt ervan beschuldigd alleen niet-moslims uit te schelden en soms te bespugen.

Tegen het NHD meldt de politie dat zij bekend is met de situatie. Eerst waren er alleen meldingen van overlast en vandalisme, maar sinds vrijdag krijgt de zaak meer prioriteit omdat er een buurman na geweld in het ziekenhuis is beland. Dat voorval wordt nu onderzocht door de politie.

Woningcorporatie Woonwaard, eigenaar en verhuurder van de 86 appartementen in de Zonkantflat, bevestigt dat het niet om een eenvoudige burenruzie gaat. Met het oog op de privacy is de verhuurder weinig mededeelzaam, maar een woordvoerder wil wel bevestigen dat het een ‘complexe kwestie’ is met veel impact op alle bewoners van de galerijflat. De corporatie zegt al verschillende stappen te hebben gezet. "We zijn nu bij de laatste stap aangeland. Dat is dat we met de huurder een juridisch traject zijn ingegaan.” Dat kan er mogelijk op duiden dat de rechter is gevraagd om de huurovereenkomst te ontbinden en dat de Syrische familie de woning binnenkort moet verlaten.

Volgens VVD-raadslid Van der Rhee lijkt hier inmiddels de openbare orde en veiligheid nadrukkelijk in het geding: 'Wij schrijven “inmiddels”, omdat het erop lijkt dat de buren doodsbenauwd zijn, de indruk bestaat dat de eigenaar Woonwaard “niet thuis” geeft, en de buren in een onmogelijke situatie achterlaat in een toch al kwetsbare wijk als Overdie', zo stelt het raadslid in de schriftelijke vragen. De VVD-fractie wil daarom informatie van het college over de situatie en wat er nu gebeurt om de ongewenste situatie te beëindigen.

 

 
Pin It
Bekeken: 5310x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/