Zondag 18 december treedt Katell op in Podium onder de Toren in Grootschermer. In haar kerstig getinte muziekprogramma 'Retour Amsterdam - Paris' laat ze haar publiek genieten van het mooiste wat Frankrijk en Nederland te bieden hebben op muzikaal vlak. Katell wordt vergezeld door Ton Snijders op de piano, accordeon en ukulele, en Mathijs van Til met live electronics.

Katell Chevalier is bij liefhebbers van het Franse chanson allang geen onbekende meer.  Naast prachtig eigen werk zingt ze nummers van grootheden als Brel, Aznavour en Piaf, maar ook van Stromae. Van Nederlandse bodem zingt ze  nummer van Frank Boeijen, Herman van Veen, Toon Hermans en Wim Sonneveld. Ze kleedt de liedjes in een verrassend, eigentijds jasje.

Ton Snijders is de vaste kracht achter Frank Boeijen en hij werkte met Liesbeth List, Ramses Shaffy en Stef Bos. Mathijs van Til legde zich na zijn conservatoriumstudie toe op het gebruik van technologie tijdens optredens. Zijn muzikale veelzijdigheid toont hij onder andere in het duo BrotherTill.

Het optreden begint om 20:15 uur. Kaartjes kosten voor niet-leden 18 euro, leden krijgen 2 euro korting. Meer op podiumonderdetoren.nl. (foto: Wikimedia)
Bekeken: 2025x