Het Rijkvastgoedbedrijf heeft het voormalige belastingkantoor aan de Robonsbosweg te koop gezet. Het pand staat sinds het AZC sloot leeg, al is er wel 'leegstandsbeheer'. Het gebouw is beschikbaar voor ondernemers die er een of meerdere bedrijven willen vestigen. Daaronder valt ook een hotel, of bedrijven in de culturele- of ontspanningssector. De gemeente ziet bewoning op die locatie niet zitten.

Wat waarschijnlijk weinig Alkmaarders zullen weten is dat het pand in 1977 werd gebouwd voor Rijksscholengemeenschap Noord-Holland. Maar die kwam er nooit in. Het was de Belastingdienst die zijn intrek deed. Sindsdien is er twee keer uitgebreid, wat het totale vloeroppervlak op ruim 12.000 m3 bracht.

GroenLinks en de PvdA wilden weer tijdelijke opvang van statushouders in het voormalige AZC aan de Robonsbosweg, maar een meerderheid van de gemeenteraad stemde tegen. Nu het pand te koop staat lijkt die optie definitief uit beeld. ChristenUnie roept het gemeentebestuur echter op om het het oude belastingkantoor te lopen.

Potentiƫle kopers kunnen tot uiterlijk 25 maart een bod uitbrengen. De gunning staat gepland voor 24 juni. Een vraagprijs wordt op rijksvastgoedbedrijf.nl en biedboek.nl niet genoemd.
Pin It