Thalissa Wijkstra en Lina Joy Uljee uit Alkmaar zijn vierde geworden tijdens het officieuze WK Trampoline voor junioren en jeugd in Baku te Azerbeidzjan. Het synchroonpaar van Triffis plaatste zich in de categorie 13-14 jaar als tweede voor de finale, maar daarin ging het net iets minder goed. "Natuurlijk is het jammer dat het net niet goed genoeg was voor een medaille, maar Thalissa en Lina hebben het supergoed gedaan", zei coach Sven Mooij achteraf.

De World Age Group Championships zijn een soort WK voor jeugd en junioren. Thalissa en Lina bereikten zonder problemen de finale voor de top 8 met 45,010 punten, maar in die finale kwamen ze uit op 44,330 punten, net achter Amerika met 44,790 punten. Georgië behaalde 45,250 punten en Rusland 46,760 punten.

Twee jaar geleden grepen Thalissa en Lina ook net naast de medailles - toen in de leeftijdscategorie 11-12 jaar - maar trainer Sven Mooij heeft vertrouwen in de twee. "Een medaille bij de WAGC is zeker iets wat ik ze toewens in de komende jaren ."

Bij het individuele kampioenschap eindigden Thalissa Wijkstra en Lina Joy Uljee respectievelijk op de 14e en 39e plek. Vooral in de nog 13-jarige Thalissa ziet Mooij potentie. "Ze is eerstejaars in de categorie 13-14 jaar en haar 14e plaats laat zien dat ze potentie heeft om volgend jaar de finale voor de top 8 te halen als ze nog wat beter wordt". Bovendien kampte ze in aanloop naar het toernooi even met rugproblemen.

Maar ook voor Lina ligt er volgens Mooij een mooie toekomst. Dat ze niet verder kwam dan een 39e plaats kwam door een misser tijdens haar verplichte oefening. "Zij is de afgelopen jaren erg vooruit gegaan , dus ik ben benieuwd waar zij over een tijdje staat."

Wat de synchroonprestatie des te mooier maakt is dat de Alkmaarse meiden, naast het trainen, geld moesten inzamelen om überhaupt mee te kunnen doen. De turnbond heeft namelijk geen geld (over) voor uitzending naar toernooien.

Aan de WAGC namen nog meer Triffis-leden deel. Maura de Vos en Sophie van Beek behaalden bij de meisjes 17-21 jaar respectievelijk de 33e en 46e plaats en synchroon schopten ze het tot een mooie 12 plaats. Jorja Visser eindigde op plek 44 bij de meisjes 15-16 jaar en schopte het met Megan Brouwers van FlikFlak Den Bosch tot plek 19 bij het synchroonspringen.
Pin It
Bekeken: 1643x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/