Vijf grote vestigingen van bibliotheek Kennemerwaard zijn de komende weken een avond in de week tot 20:00 uur geopend. Het gaat om Alkmaar Centrum op donderdag, Bergen en De Mare op woensdag, Heerhugowaard op vrijdag en Castricum op maandag. Als essentiële dienstverlener mag bibliotheek Kennemerwaard ook in de avond langer open blijven, maar dat is niet weggelegd voor de kleinere vestigingen. Die moeten door personeelsgebrek zelfs een extra dagdeel dicht: "Er is veel uitval door ziekte van personeel", zo laat de bibliotheek weten.

Overdag zijn er in de bibliotheken nog activiteiten, maar per activiteit wordt bekeken wat er op een veilige manier door kan gaan. In ieder geval geldt dat deelnemers zich vooraf moeten hebben aangemeld. De avondactiviteiten die al geprogrammeerd waren, zijn allemaal komen te vervallen. Wie al een ticket voor een avondactiviteit had gereserveerd, ontvangt bericht van de bibliotheek over de reservering.

In de bibliotheken kan iedereen naar binnen zonder een QR-code te tonen. Een mondkapje is wel verplicht. De situatie kan van week tot week veranderen. Bibliotheek Kennemerwaard adviseert de website in de gaten te houden.
Bekeken: 2725x