Wie over De Keesman is gereden, heeft hem al in aanbouw gezien: het nieuwste hotel van Alkmaar. Hotel De Keesman heeft honderden kamers, niet voor mensen maar voor insecten, en zal straks staan op een fleurige en biodiverse rotonde.

De AirBEE&BEE is gemaakt van cortenstaal in de vorm van honingraten, met in vijftien van de vakken holten voor insecten. Ook van bovenaf is de constructie achthoekig. Het ontwerp is van Juul Rameau, de bouwer is Ruud Insectenhotel Huider. Rond het hotel komen bollen en kruiden van De Bonte Berm en in de opening aan de noordzijde een fraaie meerstammige boom van Ebben. De randen van de rotonde worden omgevormd naar gras met bolgewas 'mengsel Oxford'. Hiermee zal de rotonde bijna jaar rond bloeien en gevleugelde hotelgasten aantrekken.

“Volgend jaar zal de entree van de Vroonermeer een fleurig en biodivers karakter hebben en daarmee een uitnodigende uitstraling hebben. Ook hopen we dan tienduizenden bezoekers te mogen ontvangen!” , aldus senior projectleider Paul Weidema. Het is te hopen dat de bezoekers geen problemen hebben met het verkeer op de rotonde.
Bekeken: 1871x