Autoverhuurder Middelbeek neemt de Alkmaarse vestiging van concurrent KAV over. Middelbeek krijgt daarmee de ruimte voor een flinke uitbreiding van de vloot van bestelwagens. Vanaf januari heeft het Alkmaarse familiebedrijf een tweede vestiging. De locatie bij de Frieschebrug blijft bestaan, maar aan de Diamantweg 6 op bedrijventerrein Boekelermeer denkt eigenaar Klaas Middelbeek de ruimte te hebben voor de groeiambities van het 75-jarige familiebedrijf uit Alkmaar.

De mogelijkheid om KAV Alkmaar over te nemen, kwam begin dit jaar op het pad van Middelbeek. Hij zag samen met zijn vader de kansen: “De centrale locatie in het centrum van Alkmaar bij de Friesebrug is perfect en daar blijven we ook, maar een tweede filiaal openen maakt uitbreiding binnen het zakelijke segment mogelijk. Zo wordt onze ambitie om te groeien ineens heel tastbaar”, aldus Middelbeek.  Hij vindt de vestiging van KAV Alkmaar op bedrijventerrein Boekelermeer 'zeker voor de zakelijke markt' een strategische locatie: "Dichtbij de A9 en ring Alkmaar én probleemloos kunnen parkeren. Ook kunnen we zo onze leaseklanten nog meer service bieden".

Door de overname kan de verhuurvloot van bestelwagens uitbreiden met 60 tot 70%. Ook worden nieuwe modellen toegevoegd aan de vloot, bijvoorbeeld een pickuptruck en een koelwagen. Middelbeek ziet ook de vraag groeien naar elektrische auto’s in de verhuurmarkt. “Zakelijk is elektrisch/ hybride rijden al veel toegankelijker en normaler geworden", vertelt de kleinzoon van de oprichter. "In de verhuur van auto’s ligt dit nog wel heel anders. Als je voor één dag een auto huurt dan is de individuele ‘winst’ van het elektrisch rijden nog heel minimaal. “Wij willen daar echter graag verandering in brengen en elektrisch huren in de toekomst aantrekkelijker maken. Een van de eerste stappen die we daarin zetten is de aanschaf van een elektrische bestelwagen. Die zijn er nog niet veel op de markt maar is wel heel interessant voor de ondernemer die bijvoorbeeld lokaal werkt of bepaalde steden in moet”.

Direct in het nieuwe jaar opent Middelbeek de tweede vestiging op bedrijventerrein Boekelermeer.
Pin It
Bekeken: 2102x
https://ee.itk.ac.id/data/