Zondagmiddag geeft de Big Swing Band Alkmaar met dirigent Dirk Verhoef een kerstconcert in Wijkcentrum De Oever. Door de pandemie kon er een lange periode niet worden opgetreden en samengewerkt. Maar nu is er weer een show. In de grote zaal zal de band twee volwaardige sets met een diversiteit aan swingnummers spelen waaronder een aantal kerstklassiekers. De Lindyhoppers van Danssalon Swing Along zullen bij een aantal nummers hun kans grijpen om te dansen.

Lindyhop is een sportieve swingende partnerdans, met ruim een eeuw aan geschiedenis. De dans is in Amerika ontstaan tijdens de roerige jaren twintig. Er waren grote danszalen met aan weerskanten podia, waarop professionele Big Bands beurtelings alles gaven om de dansvloer te vullen met dansers, waarvan de schoenen begonnen te roken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Lindyhop een ondergrondse dans in het teken van het verzet. Vanaf 1982 begon de dans opnieuw op te bloeien in Europa, dankzij een danskamp in de kleine Zweedse kustplaats Herräng.

Al vele jaren werkt de Big Swing Band Alkmaar met veel plezier samen met DansSalon “Swing Along”. Het laatste project, “The Glenn Miller story”, dateert alweer van december 2019. Twee swingende voorstellingen in het “Vrij Zijn” theater in Alkmaar als eerbetoon aan de Amerikaanse bandleider Glen Miller.

De Big Swing Band is in 1996 voortgekomen uit de Alkmaarse muziekvereniging St. Caecilia en richt zich vooral op de bigbandmuziek uit de jaren dertig en veertig. Maar het gevarieerde repertoire bevat ook uitstapjes naar blues, rock en zelfs funk.

Het optreden begint zondag om 14:15 uur. Wijkcentrum De Oever is te vinden in Oudorp aan de Amstelstraat 1. Kaarten voor de middag met swingmuziek en swingdans à 10 euro moeten vooraf besteld worden via swingalong.nl/winkel. Er is een coronacheck aan de deur.
Pin It