Hoewel de meeste kerken sluiten in de Kerstnacht, kiest de Ruïnekerk in Bergen op 24 december om 22.00 uur voor een online-viering. Die is bij de lokale omroep RTV80 te zien op Ziggo-kanaal 44 en KPN-kanaal 1493.

Ds. Engele Wijnsma is een predikant van deze tijd, die actualiteit koppelt aan elke viering. De kerstnachtviering wordt opgeluisterd door organist Frank van Wijk, een muzikant van internationale allure.

Dit keer luidt het thema ‘Geboren met de Keizersnee’, een verwijzing naar de nieuwe coalitie en de gevoelde tweedeling in onze samenleving. De theaters zijn beperkt in hun mogelijkheden en dat geeft ruimte aan artiesten om te komen zingen in de kerk. Maurits Fondse (piano, zang) en Britta Maria (zang) staan normaal in alle Nederlandse theaters met hun eigen muzikale programma’s. Jannemien Cnossen is een internationale ster, die ooit furore maakt met Mini en Maxi. Nu is zij de vaste zangeres en violist bij Herman van Veen. Al hun talent komt samen in een bijzondere kerstnacht.

Hoewel het een online-viering is, wordt een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar gesteld aan bezoekers van de viering. Natuurlijk volgens alle regels en op 1,5 meter. Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It