GGD Hollands Noorden gaat het aantal boosterprikken tegen het coronavirus de komende weken stapsgewijs opkrikken naar 8.000 per dag. De priklocaties gaan 's avonds open blijven, in week 51 en 52 zelfs tot 22:00 uur, meldt het NHD.  Er wordt alleen niet geprikt op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Testen kan op die dagen overigens wel.

GGD HN heeft 200.000 boosterprikken toegewezen gekregen. Deze moeten betere bescherming geven tegen het virus, waarvan de omikron-variant om zich heen grijpt. Bovendien is de booster vanaf 1 februari verplicht voor EU-burgers die testvrij met hun coronapas door de Europese Unie willen reizen. Dat hebben de lidstaten deze week, na wekenlang gesteggel, besloten om het reizen door de EU toegankelijker te houden.

Boosterprikken kunnen worden gehaald op de vier vaccinatielocaties van GGD HN, waaronder de tent aan de Olympiaweg in Alkmaar. De openingstijden kunnen per dag en per locatie verschillen. De boosters zijn uitsluitend op afspraak verkrijgbaar. Bellen wordt ten zeerste afgeraden, de lijnen zijn al erg druk bezet. Wie bij het online maken van een afspraak niet tevreden is over de opties, wordt verzocht opnieuw in te loggen. Dit kan andere resultaten opleveren door continue updates.

Om de stroom prikgegadigden zo goed mogelijk aan te kunnen wordt binnen de GGD HN wanneer mogelijk geschoven met personeel, of gekeken of er vanuit andere GGD'en hulp kan komen. De organisatie wordt enigszins ontlast doordat specifieke doelgroepen worden bediend door huisartsen, zorginstellingen en ziekenhuizen.
Pin It
Bekeken: 4132x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/