De ontwikkelbeelden voor de beide stationsgebieden van Alkmaar zijn door de gemeenteraad vastgesteld. In de visiedocumenten wordt een enorme impuls gegeven aan wonen, werken, groen en (duurzame) mobiliteit in de stad gedurende de komende 15 jaar.

Voor station Alkmaar Centrum bestaat de visie uit hoogbouw met 1.600 woningen en 40.000 m2 bedrijfsoppervlak. Ook wordt ruimte gemaakt voor 23.000 m2 recreatie en horeca. Parkeren gaat onder de grond, de Helderseweg bij het spoor ook en de Stationsweg wordt autoluw.

Het busstation komt aan de noordzijde, samen met ruimte voor kiss & ride, taxi's en gedeeld vervoer. Om de afstand tot de stationsuitgangen klein te houden en geen ruimte te verliezen, komen deze voorzieningen op straatniveau onder de hoogbouw. Ter hoogte van de Stationsstraat een tweede loopbrug over het station ingetekend.

Rond station Alkmaar Noord staan rond 800 woningen gepland, gemixt met werken, groene verblijfsgebieden en goede verbindingen voor wandelaars en fietsers. Er is ruimte voor de Europese School en verdere ontwikkeling van de sportfaciliteiten. Sportcomplex Hoornse Vaart is immers 41 jaar oud en voldoet eigenlijk niet meer aan alle hedendaagse eisen.

Parkeren zal ook hier veelal uit het zicht gebeuren, met onder andere een grote 'mobiliteitshub' voor diverse vervoersvormen verderop langs de Hertog Aalbregtweg.
Pin It
Bekeken: 1678x
https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-gacor-online/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://jdih.tarakankota.go.id/slot-online-gacor/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/