Alkmaar heeft sinds vrijdag een Regenboogbank op de Bierkade. Wethouder Elly Konijn en Joop Schermer, voorzitter van COC Noord-Holland Noord verzorgden de onthulling. De bank is ontworpen en gemaakt door kunstenares Anne-Mieke Scheeper.

Dat de bank op de Bierkade staat, is omdat het COC Noord-Holland Noord daar jarenlang gevestigd was. De regionale afdeling viert haar 40-jarig bestaan, omdat dit vorig jaar niet mogelijk was. Daarnaast is de Bierkade altijd het startpunt van de grachtenparade van de Alkmaar Pride. Door de coronamaatregelen ging deze de afgelopen twee jaar ook niet door.

Vorig jaar was het 20 jaar geleden dat homohuwelijken wettelijk toegestaan werden in Nederland. Een van de allereerste stellen die trouwden komt uit Alkmaar. Zij waren uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn.

Wethouder Konijn: “Als Regenbooggemeente kunnen we dit alles niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Met de regenboogbank geven we opnieuw aan dat er in Alkmaar ruimte is voor verschil en dat je kunt zijn wie je wilt zijn.” (foto: JJFoto)
Pin It
Bekeken: 1702x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/