Eigenlijk zou de Alkmaarse 'bende van vijf' dinsdag weer in korte broek naar school gaan om geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker. Maar omdat basisscholen nu al dicht zijn voor de kerstperiode, besloten Melle Sierag, Julian Tros, Luuk Mud, Coen Pijnacker en Noah Warmenhoven om de (koude!) Hoornse Vaart in te springen. Dat deze ze afgelopen weekend, samen met hun ouders, broers en zussen. Tot nu toe hebben ze ruim 3.700 euro binnengehaald. De Kika-actie loopt tot Kerst. "Bij 4.000 springen we in de zee."

Melle, Julian, Luuk, Coen en Noah zitten in groep vijf van De Regenboog in Oudorp. Ze zijn onafscheidelijk en noemen zichzelf daarom de 'bende van vijf'. Twee weken geleden besloten de jongens om mee te doen aan de landelijke inzamelingsactie 'Kika Korte Broek'. Al gauw werd de actie een stuk groter.

"Misschien springen we straks wel allemaal het koude water in", zei Els Sierag, de moeder van Melle, destijds tegen mediapartner NH Nieuws. "Belofte maakt schuld", reageert ze nu lachend. En zo sprongen ook broers en zussen, en een aantal ouders de vaart in.

Melle vertelt: "Ik vond het niet spannend om te doen, maar het was wel erg koud". Noah was van plan een paar baantjes te trekken, maar vond het daar toch net even te koud voor. Maar, gedeelde smart is halve smart: "Het was wel heel feestelijk". Ook donateurs waren bij de sprong en passanten bleven nieuwsgierig staan. Toen de springers weer op de kant stonden mochten ze fakkels afsteken. "Daardoor werden we weer wat warmer", vertelt Noah. Én na afloop was er taart, glühwein, kinderchampagne en cupcakes.

Vorige week woensdag gingen vier van de vijf jongens in korte broek naar school. Klasgenoten en hun juf deden mee. Melle: "Dat was leuk. We voelden ons daardoor nog meer gesteund". Noah was er niet bij vanwege omdat hij corona had en zo besloten zijn vrienden om het vrijdag nog eens over te doen. "Ik was gelukkig niet zo ziek. Alleen een paar hoestjes en ik was een beetje schor". Noah vond het 'niet zo koud' in korte broek. "We hebben maar twee keer een kwartiertje buitenspelen, dus dat viel alles mee."

Op de vraag of ze het nog een keer zouden doen voor het goede doel, zeggen alle drie de jongens volmondig 'ja'. En dat is precies wat de vriendengroep typeert, vertelt Noah's moeder Jarka Ranzijn. "Wat je ook bedenkt, ze zijn alle vijf enthousiast. Het zijn heel verschillende jongens, maar hun enthousiasme verbindt hen." (foto: privéfoto)
Pin It
Bekeken: 1864x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/