Legaal en illegaal vuurwerk mag zonder gevolgen worden ingeleverd bij de brandweerkazernes van Alkmaar en Heerhugowaard. Het initiatief volgt op het landelijke vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling dat door het kabinet is afgekondigd. Niet alleen het afsteken van vuurwerk is strafbaar maar ook verkoop, vervoer en buitenshuis bezit. Alleen trektouwtjes, knalerwten, sterretjes en ander kindervuurwerk is toegestaan.

Het vuurwerkverbod is volgens de regering nodig om te voorkomen dat ziekenhuizen, waar de werkdruk door corona hoog is, met een toestroom aan vuurwerkslachtoffers te maken krijgen. Vorig jaar gold de maatregel ook al. Dat zorgde landelijk voor een daling van het aantal vuurwerkslachtoffers rond de jaarwisseling van bijna 1300 naar zo’n 400.

Overtreding van het verbod om vuurwerk bij je te hebben kan een boete opleveren van minimaal 100 euro. Op het afsteken van vuurwerk staat een boete van 250 euro. De inzameling door de brandweer is vorig jaar ontstaan in de gemeente Hoorn. Daar werd toen ruim honderd kilo ingeleverd.

Vuurwerk kan worden afgestaan op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 december van 13:00 tot 16:00 uur. De Alkmaarse brandweerkazerne is gelegen aan de Helderseweg 8 en die van Heerhugowaard aan de Zuidtangent 3. In deze veiligheidsregio doen ook de brandweerkazernes van Den Helder en Hoorn mee.
Pin It
Bekeken: 3208x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/