Ondanks toch aardig wat vuurwerkoverlast is de jaarwisseling 2021-2022 in Noord-Holland Noord "over het algemeen rustig en beheerst" verlopen, laat de Veiligheidsregio weten. De hele vrijdag en zaterdag tot 08:00 uur is de brandweer 60 keer ingezet en de ambulances 159 keer. Na 03:00 uur werd het snel rustiger. Grote incidenten bleven uit en in het algemeen hielden mensen zich aan de coronaregels. "Waarvoor onze dank en complimenten."

Vuurwerk zorgde hier en daar voor beschadiging van straatmeubilair, auto’s en speeltoestellen. Ook werden her en der brandjes gesticht. Een 33-jarige man uit Callantsoog raakte zijn hand kwijt door vuurwerk dat hij afstak.

Woningbranden waren er in onder andere de Alkmaarse wijk Daalmeer, De Rijp, Limmen en Den Helder. Niemand raakte gewond en de brandweer had het vuur telkens snel onder controle. In Daalmeer zou wc-papier in brand gevlogen zijn door een sigaret, in De Rijp waren echte kaarsen in de kerstboom omgekukeld. In Middenmeer vloog een transformatorhuisje bij een tuinbouwbedrijf om onbekende reden in brand, al gebeurde dat elf maanden geleden ook.

De politie kreeg te maken met drie meldingen van vechtpartijen en op enkele plaatsen waren vernielingen gepleegd, al dan niet met vuurwerk. In Schagen is een man met een nepvuurwapen en twee messen aangehouden. De politie verrichte in de regio tien aanhoudingen gerelateerd aan oud en nieuw.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl