Normaal kunnen mantelzorgers in de regio met regelmaat samenkomen om te praten over de mooie en moeilijke momenten van het mantelzorgschap. Dat kan nu niet en daarom organiseert het Mantelzorgcentrum in januari en februari totaal vier dinsdagen een digitale koffietijd, waarbij consulent Arianne Heijdenrijk aanschuift.

"Het is belangrijk om elkaar te blijven ontmoeten. Zodat mantelzorgers niet het idee krijgen dat ze het allemaal alleen hoeven te doen. Mantelzorgers kunnen laagdrempelig meedoen via beeldbellen", legt Monique Vlaar van de afdeling communicatie uit. Twee dinsdagen per maand kunnen mantelzorgers in gesprek met elkaar en met Arianne. Ze kunnen vragen stellen, hun verhaal delen en tips krijgen.

Arianne: “Natuurlijk willen we elkaar het liefst in het echt zien. Maar we wachten niet af tot dat moment komt. Juist in de periode na de feestdagen, als alles weer een beetje in het ‘gewone’ ritme komt, is de behoefte aan contact onder mantelzorgers groot.”

De eerste koffietijd is op dinsdag 11 januari van 13:30 tot 14:30 uur. Aanmelden gaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Deelnemers ontvangen na aanmelding een link om mee te doen aan de digitale koffietijd.

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord en is onder andere de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis, zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen. (foto: Pixabay / janeb13)
Pin It
Bekeken: 2339x
https://ee.itk.ac.id/data/