Humanitas Noord Kennemerland is in gemeente Alkmaar gestart met het project 'Gezonde Maatjes'. Dit gezondheidsproject is gericht op gezinnen met minimaal één kind tussen de 6 en 18 jaar oud, waarbij sprake is van overgewicht in combinatie met lichte psychische problematiek en weinig inkomen. Gezinnen kunnen zich aanmelden, maar ook vrijwilligers die graag willen meewerken aan dit project zijn van harte welkom.

Gezinnen krijgen maximaal een jaar lang ondersteuning in de thuissituatie van een vrijwilliger -een maatje- om fitter, gezonder en blijer te worden. De getrainde vrijwilliger wordt zelf begeleid door een beroepskracht, en komt elke week op bezoek om het gezin een gezondere leefstijl te laten ontwikkelen. Er wordt aandacht besteed aan voeding, beweging en opvoedkundige vaardigheden. De ondersteuning vindt plaats op basis van gelijkwaardigheid.

Een vergelijkbaar project van Humanitas draait al met succes in Amsterdam. De 10 jaar oude Thomas is er blij mee. Hij heeft overgewicht en komt niet veel buiten. Zijn ouders werken overdag en vinden het niet fijn als hij alleen de deur uit gaat. Zijn maatje helpt hem sportiever en gezonder te worden, en geeft zijn ouders tips en trucs voor een gezonde leefstijl. Beetje bij beetje wordt Thomas fitter en meer zelfverzekerd.

Voor meer informatie en aanmelden als gezin of 'maatje', ga naar humanitas.nl. Bellen of mailen kan ook via 072-5401800 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..